Labioplastia

 

Labioplastia se refera la interventia chirurgicala prin care se schimba forma si dimensiunea labiilor mici si/sau mari, desi cel mai adesea este vorba de micsorarea labiilor mici, fie dezvoltate in exces, fie deformate dupa ce femeia a nascut sau a prezentat fenomene inflamatorii, infectioase la nivelul acestora, fara insa a fi afectata functia lor.

 

Ce este labioplastia?

Labiile mici reprezinta faldurile de piele si tesut ce se extind de la nivelul clitorisului, in jurul deschizaturii vaginale catre vestibulul vulvar. Labioplastia poate corecta forme neregulate, asimetrice ale labiilor (interne si externe) sau poate mari / micsora dimensiunile acestora. Aspectul labiilor se schimba atat dupa nasteri sau inflamatii, cat si odata cu trecerea timpului. Ca orice tesut moale, ele isi pierd din elasticitate si devin mai laxe si mai coborate. De asemenea, aspectul inestetic al labiilor poate fi si mostenit genetic.

De ce labioplastie?

Principalele motive pentru care se apeleaza la acest tip de operatie sunt discomfortul si aspectul. Multe paciente simt discomfort sau chiar iritatie atunci cand poarta articole de imbracaminte stramte, depun efort sau in timpul actului sexual. Alte paciente vor doar sa imbunatateasca aspectul extern. Odata cu evolutia societatii in care traim acest tip de cereri au devenit mai frecvente. Adeseori aceste paciente se simt jenate fata de partenerii lor. Se poate ajunge la afectarea relatiei intime si a respectului de sine. De aceea ele vor sa aiba un aspect cat se poate de placut pentru ele insele si pentru partenerii lor.

In ce consta?

Procedura in sine pare simpla, insa pentru obtinerea unui aspect placut si cat se poate de natural este nevoie de un anumit grad de experienta. Desi poate fi efectuata sub anestezie locala, se poate obtine un confort chirurgical sporit si implicit un rezultat mai bun cu alte tipuri de anestezie (de conducere sau generala I.V.). In principiu dureaza 1 ora, iar postoperator se poate simti un discomfort local cateva zile. Vindecarea totala dureaza 6 saptamani. Materialele de sutura sunt absorbabile, deci nu este nevoie de "scos fire".

 

 

 


Centrul de Rejuvenare Vaginala Bucuresti - Provita

Mobil: 021/9432