Vaginoplastia

 

Vaginoplastia este o procedura care se adreseaza in special laxitatii vaginale, prin ingustarea calibrului cu ajutorul musculaturii perineale si a tesuturilor moi adiacente. Are ca rezultat sporirea satisfactiei sexuale atat a pacientei cat si a partenerului. De asemenea are si un rezultat estetic, mai ales in cazul unei vulve beante (deschise), ce apare in special dupa nastere.

 

De ce vaginoplastie?

In ciuda mitului conform caruia vaginul revine la forma si tonusul initiale dupa nastere, experienta ne-a aratat ca lucrurile nu stau tocmai asa. Muschii vaginali se relaxeaza, pierzandu-si tonusul, puterea, controlul si capacitatea de contractie. Diametrul extern si intern al vaginului se mareste. Muschii perineului sunt slabiti si au un sistem de sustinere slab. In aceste conditii vaginul nu se mai afla in starea fiziologica optima. Ca rezultat, satisfactia sexuala este diminuata. Mai mult, situatia se inrautateste odata cu cresterea numarului de nasteri.

Pentru a obtine o imbunatatire a vietii sexuale este nevoie de o corectie chirurgicala: vaginoplastia. Aceasta corecteaza diametrul lumenului vaginal prin excizia unor segmente din mucoasa vaginala si intareste muschii vaginali prin miorafii (suturi musculare) ce stramteaza vaginul, iar capacitatea de contractie a acestuia este reabilitata.

In ce consta?

Vaginoplastia reprezinta o procedura care nu este necesara din punct de vedere medical si pretinde ” reintinerirea “ aspectului vaginului prin intarirea musculaturii canalului vaginal. Aceasta procedura poate fi realizata  sub efectul unei anestezii locale si sedari IV (timp operator aprox.  1,5 h). Totusi sunt preferate alte tipuri de anestezie.  Apelul la aceasta procedura se face de obicei dupa ce exercitiile de tonifiere (Kegel) nu au avut efectul scontat.

Muschii intinsi, relaxati ai vaginului sunt reconectati si scurtati prin suturi dizolvabile pentru a stramta cananalul vaginal, iar excesul de mucoasa este indepartat, astfel incat va fi redusa si din grosimea mucoasei vaginale (ce altereaza perceptia senzatiilor in timpul actului sexual). Cicatricile se vor situa in interiorul vaginului. Postoperator se simte discomfort cateva zile, iar vindecarea completa are loc dupe 6 saptamani. Toate firele folosite sunt absorbabile.

Desi descrisa ca fiind o procedura de rejuvenare, vaginoplastia nu transpune zona intr-o stare fiziologica mai tanara, deoarece nu modifica natura vaginului, ci doar forma si dimensiunile sale, modificand astfel perceptia asupra sa.

 

 

 


Centrul de Rejuvenare Vaginala Bucuresti - Provita

Mobil: 021/9432