Rejuvenarea Vaginala

 

Rejuvenarea vaginala este impropriu definita ca o operatie. De fapt este un ansamblu de tratamente medicale si/sau cosmetice, si proceduri chirurgicale ce au drept scop final modificarea formei si dimensiunilor vaginale, modificand astfel perceptia asupra sa, oferind un aspect intinerit  si imbunatatind functia sexuala prin refacerea calibrului si a tonusului muscular. De multe ori rejuvenarile se soldeaza cu un esec, mai ales dupa o anumita varsta sau la pacientele cu functie ovariana precara, tocmai din cauza faptului ca s-a trecut direct la operatie si s-au neglijat pregatirile prealabile.

 

 

De cele mai multe ori rejuvenarea este initiata printr-un tratament estrogenic local ce dureaza in medie 2-3 saptamani, in functie de varsta si starea ovarelor (statusul hormonal).  Concomitent cu acest tratament local se efectueaza exercitiile Kegel, ce au ca scop evidentierea si intarirea musculaturii pelvine, ceea ce va duce la rezultate mult mai bune dupe efectuarea vaginoplastiei.

Procedurile chirurgicale din cadrul rejuvenarii sunt de obicei combinate, efectuandu-se o vaginoplastie, urmata de corectarea chirurgicala a labiilor mici si a celor mari. Fiind mai complexa, interventia dureaza intre 1 si 3 ore, sub anestezie generala sau de conducere. Totusi, postoperator discomfortul va disparea dupa cateva zile, cu vindecare totala la 6 saptamani. Toate firele folosite sunt absorbabile.

Pentru intregirea aspectului se pot efectua diverse tratamente cosmetice locale (epilare definitiva, etc.), cu rezultate finale intr-adevar spectaculoase.

Pentru mai multe informatii si pentru a beneficia de un consult nu ezitati sa ne contactati pentru o programare la unul din medicii nostri.

 

 


Centrul de Rejuvenare Vaginala Bucuresti - Provita

Mobil: 021/9432